V pripravi, nekaj informacij že na voljo v spodnjem tekstu:

NOVO:

Na voljo 3 Zeliščne zobne paste :

 

Kamilica&Limonska trava

Pepermint&Timijan

Cimet&Čajevec

 

Zobne paste vsebujejo originalno Montmorillonite in belo Kaolitno glino z ekološkim certifikatom, sta ultra fini (prečiščeni), ventilirani ter sušeni na soncu, bogati z vitamini in minerali: Slicijem, Kalcijem, Magnezijem, Kalijem, Železom..

Glina je znana po svojem izrednem bakteriocidnem, antimikrobnem ter razstrupljevalnem delovanju. Glini sta pripravljeni ročno, ekološko in čisto, nakopani in sušeni v neonesnaženem okolju.

Za Montmorillonite glino je značilno, da ima zmožnost absorbiranja toksinov, težkih kovin ter drugih neželenih kemičnih snovi ter naj bi zaradi visoke vsebnosti mineralov tudi mineralizirala zobe in pripomogla k zdravljenju zobne gnilobe in kariesa. Gline v zobnih pastah so prehrambene vrednosti ter v svoji surovi obliki tudi primerne za uživanje oziroma razstrupljanje telesa.

Ostale sestavine: Zeliščne tinkture oziroma vodno-alkoholni izvlečki: Kamilice, Timijana, Ognjiča, Žajblja- ekološko poreklo in prehrambene vrednosti.

Himalajska sol ; antibakterijsko delovanje, pomoč pri ohranjanju belih zob, Sodium Bicarbonate (vzpostavlja in ohranja bazični Ph v ustni votlini in s tem preprečuje nastajanje kariesa, zmanjšuje obarvanost zob, odstranjuje zobne madeže in obloge). Ob stiku z vodo se sprostijo prosti radikali, ki reagirajo na molekule- povzročitelje zobnih oblog ter jih izničijo. Rezultat so čisti, beli, bleščeči zobje.  

Po raznih raziskavah opravljenih z dodatkom Ksilitola v zobih pastah, naj bi selektivno zaviral in scasoma unici kariogene bakterije Streptococcus mutans (bakterije, ki tvorijo zobne obloge in proizvajajo kislino) v celotni ustni votlini, kar pomeni.

Ekološka eterična olja, ki so dodana v zobnih pastah so najvišje možne čistine in prehrambene kvalitete, ki nosijo tudi Soil Association certifikat in veljajo za ena izmed najčistejših eteričnih olj na svetu.

Eterična olja so na splošna znana po svojem aktibakterijskem, antioksidantnem, antiseptičnem, protivnetnem delovanju in tako imajo tudo posebno vlogo v posamezni zobni pasti.

V posamezni zobni pasti so uporabljene skrbno izbrane kombinacije ekoloških eteričnih olj:

Cinnamomum zeylanicum (Cimet), Melaleuca alternifolia (Čajevec), Eugenia caryophyllus (Klinčki), Citrus Aurantium Dulcis (Sladka Pomaranča), Menta piperita (Pepermint), Cytrus Limon(Limona), Eucalyptus citriodora (Eukaliptus), Cymbopogon citratus (Limonska trava),Citrus paradisi (Grenivka).

Uporaba: manjšo količino zobne paste nanesite na ščetko, ki jo predhodno navlažite s par kapljicami vode  in si nežno umijte zobe. Na koncu izperite z vodo

Nasvet:

Zaradi vsebnosti gline v zobni pasti, priporočamo, da ne pride v stik s kovino, kar bi lahko povzročilo zmanjšanje učinkovitosti in sprožilo reakcijo gline. Pri uporabi za nanos na zobno ščetko uporabite leseno ali plastično žličko. Hranite v hladnem prostoru, stran od sončne svetlobe in grelnih aparatov. Porabite po približno 2  mesecih po odprtju, shranjevanje v hladilniku podaljša rok uporabnosti. V kolikor se sestavine na vrhu lončka rahlo ločijo včasih zaradi spremembe temperature (kar pa Ne vpliva na samo kakovost izdelka) in ker zaradi svoje naravnosti ne vsebujejo ničesar umetnega (emulgatorja) jih po potrebi samo nežno premešajte.

Lonček po vsaki uporabi dobro zaprite zaradi vsebnosti eteričnih olj.

  • w-tbird
  • w-facebook
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now